skip to Main Content

Valutahandel er naturligvis et internationalt foretagende. Det betyder også, at det er valuta på tværs af grænser, der bliver handlet med. Der er mange steder, hvor du har mulighed for at læse om valutahandel, men oftest bliver det blot til kringlede sætning og branchespecifikke ord, der kan være svære at forstå. I denne artikel får du muligheden for at læse mere om valutahandel på et mere forståeligt niveau, hvor alle kan være med. Én af de helt særlige årsager til, at der findes rigtig mange, der gerne vil prøve kræfter med valutahandel og der ligeledes også er rigtig mange personer og virksomheder, der er fortalere for valutahandel er, at det er åbent for handel 24 timer i døgnet, fem dage om ugen – og er samtidig det største og mest likvide marked i verden.

Hvilke muligheder er der i forhold til valutahandel?

Valuta handel både med dollar, euro og kronerDer skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange muligheder i forbindelse med valutahandel. Du skal dog være opmærksom på, at der er et meget tyndt antal valuta, der kan handles med, men det betyder dog også, at du vil opleve en meget ekstrem mængde af dag-til-dag volatilitet. Der vil til enhver tid være valuta, der bevæger sig op og ned, og det giver dig de bedste forudsætninger for at tjene penge. Der er selvfølgelig risiko forbundet med sådanne handler, men på lige fod med aktiemarkedet, så er der også mulighed for at finde en række forskellige former for instrumenter, der kan bruges til at lindre risiko og dermed også tillade den private investor (som er dig og mange andre) at tjene penge på stigende og faldende markeder.

Endvidere, så er der også mulighed for at handle med gearet trading med lave marginkrav sammenlignet med f.eks. aktier. Der bruges op til flere forskellige instrumenter til handel med valuta, men det er naturligvis op til hver enkelt person at finde ud af, hvad han eller hun foretrækker. Der er f.eks. mulighed for at handle med forwards og futures, ligesom der også er mulighed for currency trading med optioner. Hvis du ønsker at arbejde med valutahandel på et højere niveau, så er der også mulighed for at bruge spreadbetting, differencekontrakter såvel som spotmarkedet. I langt de fleste tilfælde er det meget hensigtsmæssigt, at der er mulighed for at handle med gearing, da man f.eks. på spotmarkedet er påkrævet en handelsstørelse á minimum 100.000 enheder – og som nystartet trader, så er det selvfølgelig slet ikke sikkert, at du hverken kan eller har lyst til at være med på dette niveau, hvorfor det giver bedre mening at køre med gearing.

Køb og salg af valuta – helt enkelt

I bund og grund er valutahandel ikke synderligt vanskeligt. Det handler i bund og grund bare om køb og salg af valuta. Det er dog vigtigt, at du husker på, at møntenheder altid bliver handlet i par, så derfor vil et køb samtidig også resultere i køb af én valuta og et salg af en anden valuta. Derfor kan det heller ikke helt sammenlignes med f.eks. aktiehandel, hvor du blot køber en aktie og derefter sælger ud af den, når den er steget i værdi., for sådan forholder det sig ikke helt, når det kommer til valutahandel. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er punkter, hvor køb og salg af valuta ikke ligner køb og salg af aktier, da de selvfølgelig har mange lighedspunkter.

Dog er det vigtigt, at du sørger for at have en anden tankegang, når det kommer til currency trading sammenlignet med, når du handler på aktiemarkedet, da der – som sagt – er nogle grundlæggende forskelle på de to handelsformer. Dog skal du naturligvis også være bevidst om, at der findes mange forskellige former for valutahandel, da der sagtens vil kunne handles valuta uden, at der reelt set bliver sat penge i de forskellige valutaer, du handler med, da du blot kan handle med udgangspunkt i optioner, hvor du reelt set investere penge i, hvorvidt du tror, at f.eks. EUR/USD kommer til at stige eller falde. Hvis du derimod handler valuta på traditionel vis, så skal du naturligvis være opmærksom på, at salget af en valuta vil resultere i købet af en anden, og dermed vil dine likvide midler også være fastsat i denne valuta.

Hvad er en valutahandler?

Hvis du er interesseret i, at begynde at arbejde med valutahandel, så har du med garanti også overvejet noget så simpelt som hvad er en valutahandler? En valutahandler er i bund og grund blot en person, en virksomhed, en organisation eller noget helt fjerde, der handler med valuta på en eller anden vis. Som det også er beskrevet tidligere, så er der mulighed for at handle med valuta på flere forskellige måder, men hvis du ønsker at komme hurtigt og nemt i gang, så er det nemmest at gøre brug af et instrument som f.eks. optioner. De mere garvede valutahandler, der arbejder med dette på et professionelt plan sidder naturligvis at flytte deres likvide midler fra valuta til valuta, hvilket forøger deres samlede mængde af likvide midler, når de laver en succesfuld handel.

Er valutahandel noget for mig?

Det er de færreste personer, der ikke vil kunne finde handel med valuta (også kaldet forex trading) appellerende. Der er mange fordele ved at beskæftige sig med denne type for handel til fordel for f.eks. handel med aktier eller deslige. Det handler dog i høj grad om, at der er mulighed for at handle ved en stor gearing, så du dermed har muligheden for at tjene rigtig mange penge, men samtidig er det også ensbetydende med, at du får muligheden for at handle på det mest likvide marked i verden. Som tidligere nævnt i denne artikel, så er det heller ikke svært at overskue det tidsmæssige aspekt, eftersom valutamarkedet er åbent 24 timer i døgnet, 5 dage i ugen. Valutahandel er derfor også noget for dig, men det kræver selvfølgelig, at du er villig til at undersøge markedet og sætte dig ind i instrumenterne.

Back To Top