skip to Main Content

Social Trading

Ét af de seneste fænomener indenfor online trading, hvad end der er tale om handel med aktier, råvarer eller valuta med udgangspunkt i differencekontrakter (CFD’er) er – uden tvivl – social trading. Det er et koncept, der reelt set er meget enkelt som en idé, men som er en kende mere krævende på det udførende plan. Ikke desto mindre er der dog flere og flere udbydere af handelsplatforme, der er begyndt at udbyde sådanne funktioner og muligheder på deres platforme. Det går i alt sin enkelthed ud på, at du får muligheden for at koble dig på andre traderes konti, hvilket også giver dig muligheden for at kopiere deres handler, uanset om der er tale om daytrading, swingtrading eller de er mere langsigtede i deres investeringer.

Hvad er fordelene ved social trading?

Der er fordele og ulemper ved alle former for trading. Der skal dog ikke lægges skjul på, at i forbindelse med social trading kommer fordelen i høj grad til at overskygge ulemperne. Nogle af de helt særlige fordele ved at gøre brug af social trading kan du læse mere om nedenfor:

  • Minimalt tidsforbrug i forbindelse med handel, uanset om du vil handle med aktier, valuta, indekser eller noget helt tredje (med udgangspunkt i CFD’er)
  • Du kan skabe et højere afkast
  • Du opnår en meget større spredning af din risiko
  • Du får muligheden for at sammensætte en portefølje, der er baseret på succeskriterier som bl.a. performance og risikoprofil

Derfor er det naturligvis også en fordel, at du kan placere dine penge på en konto, hvorefter du reelt set overlader alt arbejdet til én eller flere andre traders, der i forvejen skaber rigtig gode resultater. Hvis du sørger for, at du udelukkende vælger erfarne og professionelle traders, der beviseligt har gode resultater, så vil du med garanti også kunne skabe et langt højere afkast med dine midler, end hvis du selv brugte tiden på at trade – uanset om du foretrækker daytrading, swingtrading eller derimod en mere langsigtet strategi. Det er selvfølgelig dig selv, der bestemmer hvilken eller hvilke tradere på platformen, du ønsker at gøre brug af, og du bestemmer også selv, hvor risikofyldt, du ønsker at være – derfor er risikoen for et tab også meget minimalt.

Du udvælger selv din portefølje og dine traders

Der er – desværre – rigtig mange personer, der misforstår social trading, da de tror, at hvis de vælger at gøre brug af social trading, så bliver hele deres portefølje og dermed også deres midler overladt til tilfældige traders og investorer. Sådan forholder det sig dog slet ikke, eftersom det er dig selv, der skal sørge for at vælge dine traders og det er samtidig også dig selv, der kan definere, hvordan din portefølje skal være struktureret og hvor risikofyldt, du er villig til at være med dine midler. Derfor skal du naturligvis heller ikke tro, at social trading er noget, der er med til at forøge risikoen for et tab, for det forholder sig nemlig stikmodsat; det lægger dine handler i mere erfarne hænder og det øger chancen for en gevinst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top