skip to Main Content

I forbindelse med valutahandel gives der naturligvis mulighed for handel med et væld af forskellige valuta. Det betyder eksempelvis, at der er rig mulighed for at lave en investering i Canadiske dollar, hvis du er af den opfattelse, at kursen kommer til at stige, men hvis du derimod ville foretrække at handle med US dollars, så er det selvfølgelig også en mulighed. Mange større fonde og banker spekulere i valuta ved at flytte større summer af likvide midler mellem forskellige valuta og dermed tjene penge på kursændringerne. Hvis man er privat investor, så er det dog sjældent, at der er adgang til stor nok kapital, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er mulighed for at handle med valuta – det skal blot gøres med udgangspunkt i CFD’er og gearede positioner.

Derfor bør valutahandler baseres på CFD’er

Hvis du er relativt ny, når det kommer til valutahandel, så er det naturligvis ikke sikkert, at du ved, hvad en CFD er og hvad gearing drejer sig om. CFD’er kaldes også for differencekontrakter på dansk, hvilket er – som navnet også antyder – en kontrakt, der baseres på baggrund af den difference, der kommer til at være mellem kursen på den respektive kurs ved indgåelse af aftalen og ved udløb af aftalen. I sig selv lyder dette naturligvis ikke som noget, der kan gøre det synderligt lukrativt for dig at handle med valuta, men det er naturligvis heller ikke her, at den helt særlige fordel opstår. Den særlig fordel opstår derimod ved, at du får muligheden for at geare din investering, uanset om det er en investering i Canadiske dollar eller en helt anden valuta.

Det er derfor også gearingen, der kan gøre det lukrativt for dig at lave en investering i Canadiske dollar, hvis den vel at mærke kommer til at stige. Når du gearer en bestemt position, så giver det dig muligheden for at forøge margin på din handel, så den f.eks. kan opjusteres med 50, 100 eller 200 gange så meget som det beløb, du oprindeligt har investeret. Hvis du eksempelvis vælger at lave en investering i Canadiske dollar, der lyder på 100 USD, fordi du er af den opfattelse, at den kommer til at stige i forhold til f.eks. den Britiske pund, så har du mulighed for at geare denne investering til at have en reel værdi, der lyder på 20.000 USD – og heraf vil dit afkast eller dit tab også blive beregnet.

Investering i Canadiske dollar gøres lukrativ med gearing

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at forex trading med udgangspunkt i CFD’er alene ikke vil give nogen mærkbar gevinst, medmindre du selv indskyder et stort beløb. Hvis ikke dette er en mulighed, så skal du i stedet vælge at geare din investering i Canadiske dollar, da det – som beskrevet ovenfor – er med til at forøge din investering på “kunstig vis”, da du ikke selv skal indskyde kapitalen, der ligger til grund for den respektive handel og det afkast, du kan ende med at få ud af den pågældende handel.

Back To Top