skip to Main Content

Når du handler med valuta, så køber og sælger du altid i par. Med andre ord, så vil du altid flytte dine likvide midler fra én valuta til en anden. Sådan foregår det i forbindelse med traditionel valutahandel, hvilket oftest er noget, der foregår hos professionelle investorer og hos større virksomheder og fonde. Hvis du som privat ønsker at investere i valuta (eller trade med forex, som det også kaldes), så kan det være en rigtig god idé, at tage udgangspunkt i CFD’er i stedet for. Der er meget mærkbare fordele ved at investere i dollars på baggrund af CFD’er og lave traditionel handel med valuta, hvis indskuddet er begrænset.

Hvad er CFD’er? Og hvorfor gavner det min valutainvestering?

Hvis du f.eks. har hørt noget om, at dollaren vil stige i løbet af den kommende tid, så kan det være en rigtig god idé, at lave en investering i dollar. Det kan gøres på traditionel vis ved at sætte dine likvide midler i USD, men hvis du f.eks. ikke ønsker at flytte din opsparing over i USD eller ønsker at investere så stor en sum, så kan du med fordel handle med udgangspunkt i en CFD (Contract for Difference). Det er i bund og grund en differencekontrakt, der skal indgås med en udbyder, der betyder, at du og en udbyder indgår en kontrakt om en konkret handel – hvis differencen er positiv ved kontraktudløb, så får du afkastet, men er differencen negativ, så skal du betale.

Når du indgår en sådan kontrakt, så vil det også betyde, at der aftales en bestemt gearing. Vælger du f.eks. at investere 100 USD i, at USD kommer til at stige mod EUR, så har du mulighed for at geare din investering. Det kan betyde, at du reelt set kan gøre din investering 50, 100 eller 200 gange så stor, som det indskudte beløb reelt set tilbyder. Det betyder også, at du kan gå fra, at have investeret 100 USD i en CFD-baseret handel til at ende med at kunne hente det afkast, en handel med 20.000 USD i stedet havde givet dig – og der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en betydelig mængde penge, der er til forskel på et afkast baseret på 100 USD og 20.000 USD.

Du kan sagtens investere i dollar med lav kapital

Der går mange rygter om, at man skal have en stor kapital, hvis man ønsker at investere i valuta og herunder også, hvis man ønsker at investere i dollar. Faktum er dog, at det ikke er sandheden. Som du også har kunne læse ovenfor, så er der rig mulighed for at basere din investering i dollar på en differencekontrakt med en udbyder, så du kan opnå et stort afkast på en lille investering. Der er selvfølgelig en risiko forbundet med dette, men hvis du har gjort forarbejdet ordentligt, så er der mulighed for at tjene rigtig mange penge på baggrund af de forskellige CFD’er, der kan aftales med de mange udbydere på markedet.

Back To Top