skip to Main Content

Der kan handles i alle former for valuta og det betyder naturligvis også, at en investering i Svenske kroner bestemt også er en mulighed. Hvis du handler med valuta på helt traditionel vis, så handler det om at skulle flytte dine likvide midler fra én valuta til en anden, og det er naturligvis ikke alle, der kan se idéen i denne form for valutahandel, hvis ikke man har en stor kapital at gøre godt med. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at du som privat investor ikke har mulighed for at handle med valuta, uanset om du har intentioner om, at det skal være en investering i Svenske kroner eller ej. I en sådan sammenhæng er det dog mest hensigtsmæssigt at handle med udgangspunkt i såkaldte CFD’er (kaldes også for differencekontrakter på dansk).

Din investering i Svenske kroner skal baseres på CFD’er

Idéen med investering i Svenske kroner er naturligvis at købe SEK på det rette tidspunkt. Hvis du f.eks. har en god fornemmelse af, at SEK kommer til at stige i løbet af den kommende periode, så kan du enten vælge at sætte dine likvide midler i SEK, men hvis du ikke ønsker at investere i så stor en sum, så bør du naturligvis i stedet forsøge at lave din handel med udgangspunkt i en såkaldt CFD (der er en forkortelse for Contract for Difference). Det er blot en form for kontrakt, der kan indgås i forbindelse med din handel, der er baseret på den difference (og det er selvfølgelig også heraf navnet differencekontrakt er opstået), der kommer til at være mellem kursen på kontraktens udløbstidspunkt og for tidspunktet ved kontraktens indgåelse.

Når du handler med udgangspunkt i CFD’er, så skal du betale differencen, hvis den viser sig at være negativ, men hvis der derimod er tale om en positiv difference ved kontraktudløb, så vil du naturligvis kunne tjene det beløb som et afkast af din investering. Den primære fordel ved at handle med CFD’er er, at du får muligheden for at geare din investering, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du f.eks. kan investere blot 50 USD i en handel, der lyder på, at SEK kommer til at stige mod f.eks. EUR eller USD. Ved at geare din investering i Svenske kroner, så kan du gange din handel med f.eks. 50, 100 eller 200 gange, hvorfor dit endelige afkast også kan ende med at blive beregnet med udgangspunkt i 10.000 USD fremfor de oprindelige 50 USD.

Valutahandel kan sagtens lade sig gøre med en lav kapital

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig mange, der er af den opfattelse, at valutahandel blot er noget, der kan lade sig gøre med udgangspunkt i en stor kapital. Hvis blot du handler med udgangspunkt i differencekontrakter og samtidig sørger for at geare din investering, så er der mulighed for at opnå et stort afkast ved selv den mindste investering – uanset om det er en investering i Svenske kroner eller det derimod er en investering i dollar.

Back To Top