skip to Main Content

Investering i Bitcoin

Bitcoin, Ethereum og øvrige kryptovalutaer slår kursrekord dag for dag. Derfor er det også noget, som mange har stor interesse i. Da der jævnligt er store spring i kursen, så er der gode forudsætninger for at skabe en stor gevinst. I dag er det muligt at finde mere end 700 kryptovalutare (digitale valutaer). Fælles for mange af disse er, at de er baseret på den såkaldte Blockchain-teknologi, der bruges til hovedparten af de kryptovalutaer, der er værd at bruge din tid på.

I dag lyder kursen for 1 Bitcoin på intet mindre end 66.709,74 DKK. Der er sket rigtig meget med Bitcoin i løbet af de seneste par år. Kryptovaluta ses som en vigtig del af internettets fremtid, hvilket også er den hovedsagelige årsag til, at mange investorer har valgt at investere deres penge i denne valuta. Med tiden er det blevet muligt at investere i op flere kryptovalutaer hos et bredt spektrum af aktører. Derfor har du også mange muligheder i denne sammenhæng.

Flere måder at investere i Bitcoins

Hvis du har et ønske om, at kunne investere i Bitcoins, så skal det understreges, at det kan gøres på flere måder. Du kan vælge at købe Bitcoins og opbevare dem i en såkaldt Cryptowallet. Det er den traditionelle måde at gøre det på. Du kan dog også vælge at benytte dig af en mægler, der giver dig muligheden for at spekulere i prisudviklingen på de forskellige kryptovaluta og herunder også Bitcoin, men dog uden, at der stilles krav til, at du skal eje valutaen selv.

Det er blandt andet noget, du har mulighed for at gøre hos Markets.com, Plus500 og eToro, der alle tre er blandt de største mæglere på markedet – ikke blot i forhold til kryptovaluta, men derimod ift. valuta- og CFD-handel generelt set. Derfor kan du også roligt vælge at benytte dig af deres platforme, hvis du har et ønske om, at kunne handle med og spekulere i prisudviklingen på Bitcoin og andre typer af digitale valuta såsom Ethereum, LiteCoin såvel som Ripple.

Hvordan kan jeg forvente kursen udvikler sig?

Som investor, så er du naturligvis interesseret i, at finde ud af, hvordan du kan forvente, kursen kommer til at udvikle sig. Mange eksperter, business-universitet og finansmedier har forsøgt at forudsige en kursudvikling for Bitcoin, men der er dog ikke altid en bred enighed om resultatet. Et godt eksempel er dog rapporten ”Bitcoins eller Ethereum – The million Dollars Question” fra Johns Hopkins Carey Business School, der spår Bitcoin til en 100% stigning indenfor 5 år.

I denne forbindelse skal det dog understreges, at det kan være svært at forudsige, hvorvidt der er tale om en valuta, der får succes på længere sigt. Det er dog blot endnu en årsag til, at du bør handle hos en mægler som enten eToro, Plus500 eller Markets.com, hvor du i stedet kan spekulere i prisudviklingen for den virtuelle valuta. Her har du altså også gode muligheder for at tjene penge, selvom kursen vælger at gå den anden vej, hvis du har spekuleret i dette.

bitcoin kurs

Bitcoin er en investering med høj risiko

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Bitcoin er en investering med høj risiko. Det er dog ikke noget, der betyder, at du nødvendigvis skal holde dig fra det. Hvis du er villig til at løbe en høj risiko, så er der også mulighed for at løbe afsted med en høj gevinst. Der er mange, der har fundet ud af, at det bestemt er risikoen værd. Der er nemlig mange, der har formået at opnå særdeles store gevinster, fordi de har spekuleret i kursudviklingen for Bitcoin og andre kryptovaluta.

I og med, at Bitcoin er en meget volatil valuta, der kan påvirkes på baggrund af rigtig mange punkter, så vil det betyde, at det hurtigt kan ende med at gå i både den ene og anden retning. Hvis du har planer om, at skulle investere i enten Bitcoin eller andre kryptovaluta, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der både er fordele og ulemper forbundet med at spekulere i Bitcoin via en online valutamægler, men der er dog markante fordele, som du bør overveje nøje.

Fordele ved at spekulere via en mægler

Hvis du vælger at handle på traditionel vis, hvilket betyder, at du dermed også selv kommer til at eje dine Bitcoins, så kan du risikere at lide store tab, hvis det ender med et crash, der pludselig får kursen til at falde på ekstrem vis. Hvis du i stedet vælger at spekulere i kursen på Bitcoin og andre digitale valuta, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du er bedre sikret i forhold til dette punkt, da du ikke er nødsaget til at handle for store beløber for at skabe gevinst.

Det skyldes, at det er muligt for dig at basere dine handler på gearing. Hvis du vælger at geare dine handler, så er det muligt for dig at skabe store gevinster ved selv de mindste indskud. Det er typisk også den primære motivation for mange af de investorer, der vælger at handle med Bitcoins og andre typer af kryptovaluta hos de mange mæglere, du kan finde på markedet. Det er også derfor, at det bestemt er anbefalelsesværdigt, at du vælger netop denne løsning.

Er investering i Bitcoin reelt set bedre end gambling?

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er der risiko forbundet med investering og handel med Bitcoin – og det er noget, der gør sig gældende, uanset om du vælger at gøre det på traditionel vis eller du derimod har intentioner om at skulle spekulere i kursudviklingen via en mægler. På trods af, at der er risiko forbundet med det, så er det dog slet ikke noget, der betyder, at du ikke kan tjene penge via denne investering.

Mange går langt nok til at kalde det for gambling. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at der ikke er tale om gambling. Hvis du ikke ønsker at skulle investere store mængder likvide midler i Bitcoin og andre typer af kryptovaluta, så er der ikke nogen vej udenom, at skulle oprette sig hos f.eks. eToro, Plus500 eller Markets.com, der er nogle af de absolut mest populære og mest velrenommerede mæglere – ikke blot på det danske marked, men derimod globalt set.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top