skip to Main Content

Hyppigste begynder spørgsmål om aktier

Med negative renter på bankkontoen anbefaler langt de fleste økonomer, at man overvejer aktieinvestering frem for opsparing.
Dog skal man huske at med aktiehandel er der også altid en risiko for at tabe pengene, det sker trods alt ikke så længe, de står på en konto.
Er du en af de mange, der overvejer at gå i gang med aktiehandel, så kan du her læse svarene på 5 af de hyppigste begynder spørgsmål fra andre, der også overvejer at begynde på aktiehandel.

Hvor mange penge skal jeg have for at komme i gang med at handle aktier?

Jo flere penge du kan investere, jo større mulighed er der selvfølgelig også for at tjene penge, og jo større effekt har renters rente også, som jo netop er en af de ting, der giver profit ved at handle med aktier.
Hos Aktieskolen kan du blandt andet læse, at du kan komme i gang med at investere i aktier for så lidt som bare 300 kr.
Det kræver altså ikke, at du er rig eller har en kæmpe opsparing. Vil du vide mere om hvordan du kommer i gang så læs artiklen her.

Kan jeg miste min opsparing?

Det korte svar er ja. Når du handler med aktier, kan du altid risikere at miste den del af din opsparing som du har valgt at investere.
Nogle aktieplatforme har dog en funktion, der hedder “stop loss”, så det vil sige, at du kan sætte en begrænsning for, hvor meget du kan miste. Men om du taber eller tjener penge, afhænger selvfølgelig af, hvordan du investere, og hvordan markedet udvikler sig.

Hvilken aktie skal jeg købe?

Du kan søge efter svaret til du bliver gammel, for ærligt talt så er der ingen, der ved, hvilken aktie der er den bedste at købe.
Hvis nogen vidste det, er det også meget tvivlsomt, at de ville dele informationen. Så i stedet for at spørge hvilken aktie, der er den bedste at købe, så sørg for at investere bredt.  Når du investerer bredt, spreder du risikoen for tab ud, og måske ligger den næste vinderaktie i din portefølje.

Hvilken investeringsløsning eller platform skal jeg vælge?

Der findes mange platforme til at investere i aktier, af de mere populære kan blandt andet nævnes:

Men at vælge den rigtige handler meget mere om dig, end om hvad der er populært.

  • Hvad er mest brugervenligt for dig?
  • Hvilke markeder ønsker du adgang til?
  • Vil du have dansk kundeservice?
  • Hvor meget vil du betale for at komme i gang?

Sæt dig ind i de forskellige platforme, og bliv klogere på, hvad der passer til dit temperament, din investeringsform og din økonomi. Der er heller ikke nogen, der siger, at du kun skal holde dig til at investere et sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top